zaterdag 9 november 2013

Zoutkuur tegen onzuivere huid DIY



Hoihoi allemaal, vandaag wil ik het met jullie hebben over een zoutkuur tegen een onzuivere huid. Voor mensen die niet weten wat onzuiver is: een vrij vette huid met puistjes / mee-eters. Helaas ben ik gezegend met zo'n huid, en ik wil graag van mijn puistjes af. Ik ging een beetje googelen op goede puistjes tips, en vond een paar Amerikaanse meiden die zeiden dat ze de oplossing hadden gevonden tegen een onzuivere huid. Met zeezout. Dus ben je benieuwd? Lees mee.






Hoe werkt het?
Je kan het op twee manieren doen, een soort waterige pasta maken die je op je hele gezicht smeert, of een dikke pasta die je op je puistjes smeert. (Trouwens, let wel op dat het echt zeezout is, want in gewoon keukenzout zit teveel 'troep'.) Ik leg ze hier allebei uit.

1. Een waterige pasta, medium kuur.

Nodig:
-Water
-Zeezout (echt alleen zeezout)
-Bakje
-Vork
-Wattenschijfje

Doe een hoopje zeezout in een bakje, ongeveer twee / drie eetlepels, hoe meer zout, hoe meer het prikt. Dus let hierop.
Doe er een klein beetje water bij, ongeveer een eetlepel, en roer dit goed door met een vork of iets dergelijks.
Pak een wattenschijfje en dompel het helemaal in het bakje, zodat het wattenschijfje alles 'opzuigt'.
Breng nu met dat wattenschijfje over je hele gezicht een laagje van dat zout aan, en aan het begin zal je nog niks voelen, maar na een poosje begint het te prikkelen.
Als het te erg prikt, was het er dan gewoon af. Je kan deze kuur er elke dag ongeveer 10-20 minuten opzitten, en een keer per week er mee gaan slapen, maar dan is het wel handig om de volgende dag een goede verzorgende crème op te smeren. (ook als je er niet mee gaat slapen trouwens, het droogt je huid wel uit.) Als de tijd om is, was je het het er gewoon af zoals altijd, met lauw water. En na een week zie je al verschil!

De benodigdheden

De eetlepels in het bakje

Zoveel zit er ongeveer in.

De eetlepel water erbij



Roeren met de achterkant van de vork

2. Dikke pasta voor puistjes, vrij heftige kuur. Deze kuur is bijna hetzelfde, alleen het aanbrengen gaat iets anders. Dit doe je niet doormiddel van een wattenschijfje, maar met de achterkant van een vork. Pak een beetje uit het bakje met de achterkant en stip het aan met de vork. Dit kan heel erg gaan prikken, dus haal het er dan gelijk af als het te erg wordt. Als het wel gaat, laat dit er dan 30-60 min. opzitten, en was het er dan af met lauw water. Let op, je puistjes zullen niet gelijk minder worden, maar na dit een week achter elkaar herhaald te hebben zul je het verschil waarschijnlijk wel merken. Ik
hoop dat jullie er wat aan hebben.

Liefs Laura

Mijn vraag aan jullie is... Werkte deze zoutkuur ook bij jullie?











Geen opmerkingen:

Een reactie posten