zaterdag 16 november 2013

Autumn DIY

Hoi! Het is al weer een tijdje herfst, maar de laatste tijd komen regen en onweer steeds vaker om de hoek kijken. Vervelend? Nee hoor! Deze dagen zijn perfect om lekker te DIY'en! Ik laat jullie wat inspiratie zien met een korte beschrijving. Moeilijk is het allemaal niet. Kijk je mee?



Voor onderstaande DIY's is Mod Podge een belangrijk materiaal! Te koop bij Pipoos of zoek op internet om het makkelijk thuis te maken!



Leaf bowl: oftewel, gewoon een schaal van bladeren. Wat je nodig hebt: (zo dun mogelijke) bladeren, ballon, een sponskwast en Mod Podge (Pipoos), schaar en een mengkom. - Knip de steeltjes van de bladeren af
- Blaas je ballon op en zet hem voor de stevigheid in een mengkom
- Breng nu de Mod Podge (een soort behanglijm) aan op je ballon en breng hierop een blad aan Herhaal dit tot ongeveer een kwart van de ballon
- Breng voor extra stevigheid nog twee extra bladeren aan op de bodem
- Laat minstens een uur drogen en laat dan de ballon leeglopen door middel van een naald

Bron pumpkin candle

Pumpkin candle: dit vind ik zelf echt de allerleukste! Nodig: pompoen, Mod Podge, grote pot glitters en een waxinelichtje
- Maak boven in de pompoen een passend gat voor het waxinelichtje
- Besmeer de pompoen met lijm en giet glitter all over the place! Doe dit net zo lang totdat de glitter volledig de pompoen bedekt.
- En je waxinelichtje erin, klaar!


Mini appeltaartjes: superleuk! Wat je nodig hebt: appel, bladerdeeg, kaneel, suiker en een muffinvorm. Gewoon de appel snijden, mixen met suiker en kaneel. De bladerdeeg in de muffinvorm doen en in die kuipjes doe je de appelmix. In de oven, en klaar zijn je mini appeltaartjes! Te cute!


Kussen met tekst: om net dat beetje extra te geven! Nodig: kussensloop, watervaste stift en zo'n plastic vel met letters (dat je letters kan inkleuren - ik ben de naam kwijt ;)). Oh ja, en zoek een leuke quote uit! Deze kun je met het plastic lettervel en de stift op je kussen schrijven. Superleuk en uniek!


Om waxinelichtjes in te plaatsen: easy dit! Je hebt nodig: een longdrinkglas, elastieken en een spuitbus verf. Wikkel de elastiekjes om het glas en spuiten maar! Als het droog is, haal je de elastieken er weer af. Waxinelichtje erin et voilĂ !

Zo, hopelijk hebben jullie wat inspiratie opgedaan! Ik wil ze zeker allemaal gaan proberen ^-^

x Suus

1 opmerking:

  1. Wauw die eerste twee en die laatste is echt super tof. Dat wil ik ook!

    BeantwoordenVerwijderen