vrijdag 15 november 2013

Angstzweet




Sta jij weleens te trillen op je benen of heb je het even niet meer voor die moeilijke bespreking Frans. Heel veel mensen zijn bang. Dat is helemaal niet gek of raar. Het is juist heel gezond. Ben jij weleens bang? Lees mee.





Angst is een heel normale emotie. Het zorgt er namelijk voor dat je alert bent voor dingen. Vroeger werd angst gebruikt om alert te blijven tijdens de jacht op wilde dieren.

Ook zorgt het voor een adrenaline kik. Bijvoorbeeld als je bang bent achtervolgt te worden ben je veel sneller dan normaal.
                                                                                      
Helemaal niet erg dus, bang zijn. Tenzij je een grotere vorm van angst hebt. Dan kan het vervelend worden.

Ik heb even de top 3 angsten op een rijtje gezet.

·    Specifieke angst. Dat is een angst voor heel specifieke dingen zoals een spinnetje of een boekbespreking.


Sociale angst. Dit heb je als het eng vindt omringt te zijn door mensen. Maar ook als je moet spreken voor een groep mensen of iets dergelijks.

Piekeren. Piekeren is weer een andere soort angst. Hierbij maak je je zorgen over dingen en ben je bang dat er dingen fout kunnen gaan.

Herken je jezelf in een van de hiervoor genoemde angsten? Dan heb ik ook nog een aantal tips. Dit zijn overigens niet alle vormen van angst maar dit vond ik de belangrijkste.

                                                                                                                         
Tips om je angsten los te laten.

Doe ademhalings oefeningen. Dit houd in dat je heel rustig op een bepaald ritme (niet snel dus) langzaam in ademt tot rust komt en daarna blaas je je adem heel rustig weer uit. Dit doe je een paar maal en na dit gedaan te hebben lucht het waarschijnlijk wel wat op.

Vermijd je angsten vooral NIET. Focus je op de positieve kanten van de dingen waar jij bang voor bent. Als je je angst uit de weg zou gaan dan zal je angst waarschijnlijk alleen maar groter worden.

Intresser je meer in je angst. Lees erover in boeken en verdiep je erin of meer mensen dit hebben. Want er zijn vast mensen met dezelfde angst als jij.

Dit was het alweer voor vandaag. Laat me gerust weten of jullie ook ergens bang voor zijn. Wil je persoonlijke tips? Dat kan ook, mail gerust.


XoXo Lisa 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten